3&1 Tips για πιο παραγωγική μέρα

Μία από τις νέες και αγαπημένες μου συνήθειες είναι να ακούω podcasts στο αυτοκίνητο. Κατεβάζω την εκπομπή που με ενδιαφέρει και μετά υπάρχουν στο κινητό μου λίστες με εκπομπές που δεν έχω ακούσει. Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το bluetooth συνδέω το κινητό μου και επιλέγω το podcast που θέλω να ακούσω. Αν θέλεις να μάθεις πιο πολλά για τα podcasts και τί μου αρέσει να ακούω, θα δημιουργήσω ένα χωριστό post για το θέμα.IMG_4163[1] Πιστεύω ότι it deserves it, μια και νομίζω ότι δεν είναι πολύ γνωστό.

IMG_4166[1]Σε διάφορα από αυτά τα podcasts έχει τύχει να βάλω mental notes να σκεφτώ ή να ψάξω κάτι παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, αυτή την περιόδο με ενδιαφέρει πολύ να αυξήσω την δυνατότητα συγκέντρωσής μου σε 1 μόνο θέμα και να αυξήσω έτσι και την αποτελεσματικότητά μου. Πρόσφατα σχετικά διαπίστωσα ότι έχω και μια διασπαση προσοχής, κι επειδή με ενοχλεί αυτό, θέλω να ψάξω τρόπους να της επιβληθώ! Δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια, αλλά τι σημασία έχει αυτό???

Μοιράζομαι μερικά tips που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ

#1. Κάνε μία λίστα με τα tasks που θέλεις να ολοκληρώσεις την συγκεκριμένη ημέρα. Επέλεξε ποια είναι σημαντικά και ποιά είναι επείγοντα (αλλά ίσως όχι τόσο σημαντικά). todolistΠροχωράς μπροστά με τα σημαντικά. Όχι με τα επείγοντα. Με τα επείγοντα επιβιώνεις απλά.

#2. Ξεκίνα με το πιο σημαντικό project που έχεις να ολοκληρώσεις. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεις ότι αντιμετωπίζεις το πιο «μεγάλο» ή το πιο «δύσκολο» θέμα, πρώτο πράγμα το πρωί ώστε να «πιεστείς» να το κάνεις και να μην το μεταφέρεις για ακόμη μία φορά στην επόμενη μέρα. Σίγουρα κλείνοντας τη μέρα μπορείς να απαντήσεις σε μερικά email που δεν θέλουν και τόσο focus.

#3. Βάλε χρονόμετρο. Υπάρχει, όπως έμαθα από το podcast της Jess Lively με καλεσμένο τον επιχειρηματία Alex Ikonn, ένας Ιταλός τύπος που προτείνει να δουλεύεις σε intervals των 25 λεπτών. Έτσι, αφού αποφασίσεις για το πιο σημαντικό task της ημέρας, βάλε αντίστροφη μέτρηση στο κινητό σου για 25 λεπτά. IMG_4170[1].PNGΠροσπάθησε να κάνεις Μόνο Αυτό για 25 λεπτά. Είναι αρκετός χρόνος για να βγάλεις δουλειά με σκέψη. Δεν είναι τεράστιο χρονικό διάστημα επομένως είναι λιγότερο πιθανό να σε διακόψουν, ενώ κι εσύ το νιώθεις σαν κάτι προσωρινό με αρχή και τέλος. Οπότε συγκεντρώνεσαι εκεί και μόλις χτυπήσει το alarm σταμάτα. Σήκω, κάνε μια βόλτα, φιάξε καφέ. Ξέρεις όλα αυτά που λένε.

Αν μπορείς να κάνεις 4 φορές τα 25λεπτα μέσα σε μία εργάσιμη θα διαπιστώσεις ότι θα είσαι πολύ πιο ικανοποιημένος με την πρόοδο σου στο task που θέλεις να ολοκληρώσεις.

#4. Unsubscribe.Τέλος αν είσαι σαν εμένα και το mailbox σου γεμίζει καθημερινά με προσφορές και νέα από τα διάφορα online shops, ξεγράψου. Πονάει αλλά δεν μπαίνεις συνεχώς σε πειρασμό να διαβάσεις κάτι πλην αυτού που θέλεις να κάνεις.unsubscr

Σίγουρα θα τολμήσω να κάνω το 1 σημαντικό πράγμα την ημέρα γιατί μου δίνει ένα αίσθημα αξίας και επίτευξης που μου είναι πολύ αναζωογονητικό!

♥ Φαίδρα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s